Voor wie is de Wooncoach?

Om in aanmerking te komen voor begeleiding door de Wooncoach dient u aan enkele voorwaarden te voldoen.

Huurders van Portaal en woningeigenaren in Maarssen, Maarssenbroek en Tienhoven

U bent 55 jaar of ouder en bewoont een grote sociale huurwoning van Portaal of een eigen woning in Maarssen, Maarssenbroek of Tienhoven. Een grote woning is een eengezinswoning óf een appartement met vier kamers of meer.

De begeleiding is kostenloos en vrijblijvend.

Mensen die niet voldoen aan de voorwaarden, geven wij telefonisch advies en/of zij ontvangen van ons een informatiepakket. Ook kunnen wij doorverwijzen naar bijvoorbeeld een buurtteam bij u in de buurt. 

Huiseigenaren

Hebt u een eigen woning? Dan helpen wij met een eerste inventarisatie van uw inkomens- en vermogenspositie en geven een voorlopig advies richting koop- of huurwoning en het woningaanbod. We verwijzen door naar een financieel adviseur of naar makelaars voor aan- of verkoop van de woning.

 

Vrijblijvend advies en maatwerk

Ieder mens is uniek en iedere situatie verschillend. Daarom is onze begeleiding maatwerk en sluit deze aan op uw persoonlijke situatie. We bezoeken u thuis en/of ontvangen u op een locatie in de gemeente Stichtse Vecht.

Voorbeeld

Als het onderhoud van de tuin te veel wordt

Wonen in een huis met een tuin is voor veel mensen een ideaal. Wanneer het onderhoud van de tuin in de loop der jaren een belasting wordt, dan verandert de lust in een last. Verhuizen naar een appartement kan een uitkomst zijn.