Welke regelingen voor woningzoekenden bestaan er?

 

Huurders

Er bestaan verschillende regelingen in gemeente Stichtse Vecht die het voor 55-plussers die huren makkelijker maken om te verhuizen.

Met ingang van 1 juli 2019 treedt in Stichtse Vecht een Voorrangsregeling in werking voor huurders van een grote sociale huurwoning als ze verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning.

Voor 55 plussers die van een grote sociale huurwoning van Portaal naar een kleinere, gelijkvloerse sociale huurwoningvan Portaal verhuizen, bestaat ook een Kortingsregeling die korting geeft op de nieuwe huurprijs.

Ook is er wet- en regelgeving waarmee u als woningzoekende te maken krijgt. Zo gelden er inkomenseisen voor een sociale huurwoning, en is per 1 januari 2016 het passend toewijzen voor mensen met een lager inkomen ingevoerd.

Over deze en andere regelingen kan de Wooncoach u meer vertellen. Ook kunt u informatiebladen over verschillende onderwerpen downloaden via de onderstaande links.

Huiseigenaren

Afhankelijk van de financiele en vermogenspositie adviseren wij over de mogelijkheden om te verhuizen en verwijzen wij door naar bijvoorbeeld een financieel adviseur of makelaar.

 

Folders

 

Voorbeeld

Als u dichter bij uw kinderen wilt wonen

U woont al tientallen jaren in dezelfde buurt, maar het burencontact wordt steeds minder. Nu u wat meer hulp kunt gebruiken, wilt u graag dichter bij uw zoon of dochter wonen.